Prihláška

Blog

S našimi tanečníkmi zo ZUŠ Ars Akademy v Banskej Bystrici a Nitre

S našimi tanečníkmi zo ZUŠ Ars Akademy v Banskej Bystrici a Nitre
Súťaže 20. máj 2019
Dňa 11.5. sme sa s našimi žiakmi z ARS AKADEMY z Bánoviec nad Bebravou zúčastnili na Slovenskom postupovom kole Európskej súťaže BEST DANCE GROUP 2019 (Taneční skupina roku 2019) v Banskej Bystrici.

Keďže súťaž má obrovské zázemie v zahraničných krajinách boli sme odhodlaní zabojovať a reprezentovať Slovensko, Bánovce nad Bebravou a samozrejme našu základnú umeleckú školu ARS AKADEMY. Pani učiteľky Veronika Zeleníková a Kamila Švachová boli s ich žiakmi na nohách od skorého rána a chystali postupne množstvo detí na samotné súťažné kolá. Ako prvé sa predstavili naši tanečníci z Partizánskeho. Choreografia od žiačok z pobočky 4.ZŠ Veľká Okružná “WHY US” od Veroniky Zeleníkovej zožala veľký úspech. Baby sa prvýkrát zúčastnili na veľkéj súťaži. Konštatujeme, že sme na ne pyšnejší stále viac a viac. Podali výborný výkon keď parket doslova ovládli a dokázali v divákoch navodiť tu správnu atmosféru. Vkonkurencii obsadili pekné 5.miesto. V kategórií GREAT FREESTYLE DANCE sa predstavili žiaci s choreografiou UTÓPIA pod vedením pani učiteľky Veroniky Zeleníkovej. V kategórii SHOW DANCE sa predviedli žiaci od oboch našich pani učiteliek, s choreografiami POCAHONTAS INSIDE US a ESCAPRE FROM NIGHTMARE. Všetky choreografie dosiahli vynikajúce výsledky. Dokonca sa nám podarilo umiestniť na víťazných priečkach. ESCAPRE FROM NIGHTMARE sa umiestnila na 3.mieste. UTÓPIA sa prebojovala na víťazné 1.miesto, tým si žiaci vybojovali titul MAJSTER SLOVENSKÉJ REPUBLIKY v Great Freestyle. Obe choreografie tak získali postup na EURÓPSKE FINÁLOVÉ KOLO ,ktoré sa uskutoční už 2.6.2019 v Prahe. Vidíme sa všetci spolu v Prahe. :)

Ars Akademy

Ars Akademy

Tak a máme za sebou ďalšiu nádhernú pretancovanú sobotu, ďalšie spoločné zážitky a hlavne doteraz našu najlepšiu a konkurenciou najťažšiu súťaž, akej sme sa zúčastnili. 
Decká podali bravúrne tanečné výkony a pre našu pobočku z OD PRIOR pod vedením Kamily Švachovej si vytancovali pekné umiestnenia, ale hlavne videli a zažili iných tanečníkov a máme motiváciu sa zlepšovať a makať ďalej. 
Premiéra novej choregrafie “Fiesta de la Muerte” skončila síce posledným 10.miestom, ale aspoň vieme, že technika a gymnastika hýbu tanečným svetom a je treba makať a zabrať ešte viac ako doteraz..
Choriška “Hey Mr.Policeman” doniesla domov zaručené 2.miesto, ale jaaaaaj prvé miesto nám ušlo o jednu známku, škodaaaa haha 😂
Okrem toho aj naši spolužiaci z Partizánskeho a Bánoviec úspešne reprezentovali meno školy a gratulujeme pani učiteľke Verči a jej juniorom k získaniu titulu Majstra Slovenska, tešíme sa s vami 
Ďakujeme všetkým rodičom, že ste nám pomohli prežiť včerajší ranný frmol pri príchode, chystaní detí, nosení rekvizít, podpore a povzbudzovaní...bol to masaker ale s vami jedna radosť - veľká tanečná rodina, sme vám s Veronikou nesmierne vďačné..

Ars Akademy

Ars Akademy

Pre túto potešujúcu správu sme presunuli Záverečný galaprogram Ars Akademy, ktorý sa nakoniec uskutoční v utorok 4.6.2019 o 17.30 v Mestskom kultúrnom stredisku v Bánovciach nad Bebravou. Srdečne Vás pozývame.

Ars Akademy

O týždeň neskôr sme so žiakmi z Bánoviec nad Bebravou presunuli do Nitry kde sa konala súťaž s názvom Pribinov pohár 2019. Tu si i naši žiaci siahali na dno svojich síl. Prečo? Pretože samotná súťaž začínala ráno o 8:00 a končila o 23:00. Okrem včasného ranného vstávania sa celý deň naplno súťažilo. Najlepšie choreografie sa presúvali zo semifinále do finálových kôl a veru bola to riadna makačka. V jednotlivých kategóriách bolo aj cez 20 choreografií. Samotná porota mala čo robiť, aby sa rozhodla kto si odnesie pohárové umiestnenie. Nesúťažili tu len ZUŠ, ale aj profesionálne skupiny z IDO. Napriek namáhavému dňu sa naši žiaci so všetkými choreografiami prebojovali do finálových kôl. Na záver si odniesli nečakane a o to viac potešujúce 3. miesta. S choreografiami POCAHONTAS od Kamili Švachovej a rovnako 3.miesto žiaci s choreografiou ESCAPE FROM NIGHTMARE od Veroniky Zeleníkovej, ktorí posledné finálové kolo tancovali o 22:00 hodine. Atmosféra súťaží je pre nás neskutočne očarujúca a motivujúca. K tanečníkom to jednoducho patrí. Každá choreografia od našich súperov nás posúva v pred. V prípade záujmu o náš tanečný odbor v Ars Akademy Vás srdečne pozývame na prijímačky, ktoré sa uskutočnia 13.-14.júna 2019 od 15.00 do 18.00 v našich priestoroch v Sokolovni na Radlinského 10 v Bánovciach nad Bebravou.

Ars Akademy

Ars Akademy

Ars Akademy

V Nitre s nami boli aj naši kamaráti a spolužiaci, tanečníci z Dolných Vesteníc spolu s pani učiteľkami Doris Ziaťková a Dada Klimentová. Tí prišli do Nitry po nové tanečné skúsenosti a zážitky, nakoľko oni so súťažami ešte len začínajú. S choreografiami "ŠMOLKOVIA" a "BIRTHDAY" súťažili v kategórii OPEN DANCE s desiatimi dalšími choreografiami. Veľkou výzvou bolo okrem konkurencie súťažiť s vlastnými kamarátmi, nakoľko boli spolu v rovnakej skupine aj vekovej kategórii. Nepriehľadnutelným faktom bol aj vek našich tanečníkov.. patrili medzi tých najmladších. Napriek všetkým okolnostiam zatancovali fantasticky, tešili sa, že sú na veľkej súťaži a pozorne sledovali a nasávali atmosféru plnými dúškami. To že sa im nepodarilo umiestnenie na víťazných priečkach nič nemení na tom, že cesta za úspechom nebýva vždy ľahká a treba bojovať ďalej :)

Ars Akademy

Nechýbali ani tanečníci z Partizánskeho kde si deti vybojovali krásne 6.miesto "FIESTA DE LA MUERTE". Veľká poklona a vďaka patrí aj našim sólistkám, duu a triu, že sa nebáli vystúpiť v konkurencii hotových moderných gymnastiek a hip-hoperov...zatancovali ste krásne a my s Verčou vám tlieskame..
Ďakujeme deckám, že nám každou súťažou dokazujú, že naša spoločná práca má význam a že cesta ťažšej konkurencie je to, čo nám dáva motiváciu makať a nevzdávať sa (tak ako v tanci, tak aj v živote), ďakujeme rodičom, že ste v tom spolu s nami s trénerkami s každou pomocou a emóciou,ktorú s nami zdielate - veľká tanečná rodina Ars Akademy.

  • Ars Akademy
  • Ars Akademy
  • Ars Akademy
  • Ars Akademy

ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA DO ZUŠ ARS AKADEMY

Texty: Veronika Zeleníková Dis.art, Bc. Kamila Švachová / Foto: Veronika Zeleníková Dis.art, Bc.Kamila Švachová

#arsakademy #umenienasspaja

Naspäť na všetky články
Chcem prihlásiť svoje dieťa do školy