Prihláška

Blog

Tanečníci z Ars Akademy priniesli bronz z majstrovstiev sveta

Tanečníci z Ars Akademy priniesli bronz z majstrovstiev sveta
Aktuality 31. máj 2024
World dance masters Dance star, Poreč - Chorvátsko

Dňa 31.marca 2024 sa tanečníci Súkromnej ZUŠ Ars Akademy zúčastnili jednej zo svetových kvalifikácii tanečnej súťaže Dancestar v Brne. Kvalifikácie tejto tanečnej súťaže prebiehajú od novembra 2023 v krajinách ako Severná Afrika, Malta, Maďarsko, Slovinsko, Rakúsko, Česko, Slovensko, Rumunsko a iné. Tanečníkom z pobočky z Partizánskeho a Dolných Vesteníc sa podarilo so 4 choreografiami pretancovať na majstrovstvá sveta – World dance masters Dancestar, ktoré sa konali v dňoch 22.-26.mája 2024 v malebnom letovisku na pobreží Jadranského mora, v chorvátskom meste Poreč. World dance masters je veľkolepé podujatie s viac ako 7000 tanečníkmi z celého sveta. Počas jedného týždňa mali tanečníci okrem súťaže nekonečné možnosti tanečných seminárov s poprednými svetovými lektormi, tanečné súťaže, freestyle battle, gala night a veľa ďalších zaujímavých aktivít. Majstrovstiev sveta sa zúčastnilo celkovo 54 krajín a tanečníkom z Ars Akademy sa v silnej konkurencii podarilo vytancovať 16. miesto v sólovej choreografii World of feelings (Adrián Urminský, Partizánske), 15.miesto s choreografiou Leví kráľ (6.ročník, Dolné Vestenice), 6.miesto s choreografiou Don´t stop the music (trio Nela Kušnierová, Natália Šmatláková, Nikola Martošová) a najväčšie emócie nastali pri vyhlásení 3.miesta s choreografiou Aladdin (8.ročník Partizánske, 6.ročník Dolné Vestenice). Tanečníci odchádzali domov po piatich náročných dňoch plní šťastia z dosiahnutých úspechov a s nezabudnuteľnými zážitkami.
Súkromná ZUŠ Ars Akademy aj touto cestou ďakuje všetkým tanečníkom za reprezentáciu školy, mesta Partizánske, obce Dolné Vestenice, našej krajiny a všetkým rodičom, ktorí ich podporovali a pomáhali počas celých majstrovstiev sveta. 

ĎAKUJEME za finančnú podporu všetkým rodičom a sponzorom:

Mesto Partizánske

Obec Dolné Vestenice

Súkromná ZUŠ Ars Akademy

Ing.Libuša Zvačová

Limpid s.r.o.

PaedDr.Dáša Preťová

Samozber s.r.o.

Kamena-produkt

Obec Nitrica

Obec Veľké Uherce

FATRA IZOLFA,a.s.

Mgr.Vladimír Karásek

DHZ Nitrica

Ladislav Reisel

Najlepsiemobily.sk

Katarína Michalíková

a všetkým ostatným darcom na futbalovom zápase v Dolných Vesteniciach, futbalovom zápase v Partizánskom,oslavách 100.výročia založenia DHZ v Nitrici, zákazníkom v kaderníckom salóne Gabriela Olejková v Dolných Vesteniciach a zákazníkom v Hostinci u dvoch bratov v Nadliciach

Naspäť na všetky články
Chcem prihlásiť svoje dieťa do školy